neděle 2. března 2014

Sečteno & Podtrženo: Únor 2014


Nejkratší měsíc roku je definitivně za námi, takže je nejvyšší čas na další shrnutí.

PŘEČTENÉ KNIHY: 
V únoru jsem se řídila heslem "Do třetice všeho dobrého a zlého" a se čtením jsem to vůbec nepřeháněla. Ale podařilo se mi snížit stavy v kategorii Knihy na čekačce a to se počítá!

Kerstin Gier / Každé řešení má svůj problém
256 stran / Ikar / 2009

Čtení na druhý pokus, který stál za to. Divím se, že se mi ji napoprvé nepodařilo dočíst, protože tahle kniha je vážně skvělá. Chce sice trpělivost, ale nakonec jsem si ji opravdu zamilovala. Čtivá, vtipná, originální! Koho zaujme anotace, běžte do ní!
* * * * *


Jussi Adler-Olsen / Složka 64
544 stran / Host / 2013

Co víc dodávat, Carl Mørck počtvrté nemohl zklamat. Skvělá, drsná a syrová dánská krimi nadupaná od začátku až do konce. Složka 64 je prostě dokonalá kniha jak zvenku tak zevnitř. A já nemohu nic jiného než tuhle sérii milovat, Jussiho obdivovat a netrpělivě čekat na podzim na pátý díl!
* * * * *


John Katzenbach / Co bude dál
456 stran / Domino / 2013

Na tuhle knihu jsem byla hodně zvědavá, ačkoli jsem ji v knihovničce sušila prakticky od léta. A musím uznat, že se mi opravdu líbila, i když jsem čekala trochu více zvrácenosti, morbidnosti, drsných praktik či oplzlých voyeurů a celkově trochu více akce.
* * * * 



NOVÁ ÚNOROVÁ DÍŤÁTKA:
Jako správný knihomol jsem si na začátku února s rozhodným výrazem ve tváři řekla, že si žádnou knihu nekoupím. A jako správný knihomol jsem to vydržela přesně tři dny..

Tentokrát jsem ale nenakupovala horké novinky, ale doplňovala série, jejichž některé díly jsem doposud vlastnila pouze v elektronické podobě. A to se mi vůbec nelíbilo. Není nad to vyhodit pár stovek za knihy, které už jsem četla, že..

První díl ze série o Willu Trentovi
Triptych
První, Žena v kleci,..

Druhý, Zabijáci,..

..a třetí díl, Vzkaz v láhvi,
o Oddělení Q kodaňské kriminálky


Ale také mi dorazila jedna kráska, kterou jsem zatím nečetla a na kterou jsem čekala dobrý měsíc, než mi ji naskladní. A není to nic jiného než..

Ta první ze sedmi - Hra o trůny


A aby toho nebylo málo, podařilo se mi v buxovské literární kavárně vyhrát jeden tajemný zákusek, který byl sice do rozbalení velkou neznámou, ale po otevření jsem měla velkou radost..

Okřídlená duše

A ještě jedno společné foto na závěr..


Suma sumárum krásných 6 kousků

12 komentářů:

  1. Krásné knihy! :) Hry o trůny si někdy musím přečíst! :) Závidím ti knihy ze série Oddělení Q! A Co bude dál vypadá celkem zajímavě! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju! :-) Jsem zvědavá, kdy se ke Hře o trůny dostanu, protože je jako společník na cesty dost nepraktická :-D Sérii Oddělení Q si závidím i já sama :-D Jsou prostě boží! :-D

      Vymazat
  2. Pěkné kousky!! Hra o trůny bych si taky chtěl někdy moc přečíst :)

    OdpovědětVymazat
  3. Oddělení Q je super, stejně jako Hra o trůny. :) Rozhodně se máš na co těšit.

    OdpovědětVymazat
  4. Hra o trůny mi už leží nějaký ten pátek (nebo spíš měsíš) v knihovničce a stále jsem se do ní ještě nepustila - ale sama sobě jsem si odůvodnila, takže jsem v pohodě :D A knížky ze serie Oddělení Q - nu, hodně jsem toho o nich slyšela, ale sama jsem se do nich ještě nepustila. Ale asi bych měla. Rychle :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, to bys určitě měla! Jsou jedny z mých nej. A s Hrou o trůny to vidím dost podobně. Ale co, než se dočkáme šestého a sedmého dílu... času dost :-D

      Vymazat
  5. Krásné knihy! Těším se na recenze! Olsen tu na mě čeká koupila jsem první díl. Hra o trůny je prostě Hra o trůny super záležitost, ale na dlouho já se chystám teprve na druhý díl :D A Závidím Ti Okřídelnou duši slýchám samou chválu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už se jí nemůžu dočkat, snad se mi bude taky tak moc líbit :-) A na Okřídlenou duši jsem zvědavá, protože na ní taky všude slyším jen samou chválu :-) Však uvidíme :-)

      Vymazat
  6. Ta Okřídlená duše vypadá skvěle, rozhodně se po ní co nejdříve podívám. :3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Akorát jsem ji dočetla a ber ji všemi deseti! Ani jsem nečekala, že se mi bude takhle líbit. Co nejdřív si musím, MUSÍM, koupit Království!! :-)

      Vymazat