úterý 1. dubna 2014

Kouzelná knihovnička k 01/04/14

Autorkou projektu je Abyss z Knižního nekonečna.

Ne, nejedná se o aprílový žertík. Jen přišel čas jít s kůží na trh. A není pro to lepší den než 1.4.14, protože to zatraceně dobře vypadá a ještě líp se to pamatuje. A tak to nebudeme zbytečně protahovat a okecávat a jdeme na věc! :-)


Celkový pohled na tu mojí králíkknihárnu..



Asi by nebylo od věci uvést na pravou míru nějaká ta fakta a zajímavosti o mém království. Oficiálně bych mohla tvrdit, že moje nakupovací knižní éra započala někdy před pěti lety, kdy mi do knihovničky přibylo prvních asi pět knih. A tím na krátkou chvíli také skončila. Pokračovala, až když jsem si začala vydělávat, tedy od září 2012. A od té doby jsem nastřádala tohle. 

Celkově se mi podařilo si během toho roku a půl pořídit okolo 130 knih, z nichž jsem dokázala více jak sto i přelouskat, a ta skoro dvaceti tisícová díra v peněžence ale stála za to! ;-)

A teď se podíváme trochu blíž..

STŘECHA + ČTVRTÉ PATRO


Ještě než se pustím do velice záživného vyjmenovávání mých drahých díťátek, mrknem nejdřív na střechu mé skromné ubytovny. Vlevo vidíme mašinkový kalendář, který samozřejmě nestíhám ani otáčet, ale mít jsem ho musela. Dále dvě krabičky od jogurtu s Iron Manem, mužův pochopitelně prázdný Svijanský kvasničák, který už se nikam nevešel, takže jsem byla tak hodná a obětovala 10 cm čtverečních své posvěcené půdy, a čokoládku ze Švajzu.

Nejvrchnější patro obývají společně s papírovými miminky taky čtečka, hrnek s Narutem, tři narutovské gumy, skoro rozpadlý prstýnek, brýle, pidi čokoládka od sestry a labuť/kachna/husa?.. prostě keramickej pták. 

Co se samotných knih týče, zleva se usídlilo osm dílů Death Note, patnáct svazků mé srdcovky Naruta, Japonsko - Společník cestovatele (kdybych si náhodou někdy ušetřila na cestu na východ), poslední dva díly Kill me, Kiss me, které se bez prvních dílů čtou dost blbě, a další mangy Temné metro a Padlý anděl. Dále pak moje první koupená kniha, díky které jsem si zamilovala sebevraždy, Proč? 13x proto. Deklarace smrti, Chladné ostří, místy neskutečně vtipná Nestydatá sázka, skvělá tenoučká kniha 0.4 - Soumrak civilizace, Myši, překvapivě pěkné Setkání s duchem a tři díly ze série Sano Ičiró Bundori, Cesta zrady a Tetovaná konkubína.

TŘETÍ PATRO


Třetí podlaží skrývá krom třech sad vonných svíček celou trilogii Chaos - Hlas nože, Temný ráj a Válku hluku, u nichž vyhrála vazba oproti barvě, první dva díly Luxusu - Luxus a Intriky, Out, Game, Mrazivé ticho, Šepot, Přistižen, Mlhovina a Jiskra a Tvář toho druhého, kterou vůbec nevím, jestli budu někdy číst. Dále v pořadí je skvělá Gejša, Dny, kdy se hroutil svět, nejlepší scifárna Robokalypsa, skvělá kniha Každé řešení má svůj problém, Tak padne nás svět a Životy, které jsme ztratily, celá trilogie Hunger Games - Aréna smrti, Vražedná pomsta a Síla vzdoru, a nakonec Erebos - Hra, která zabíjí.

DRUHÉ PATRO


V druhém patře vidíme tři díly od skvělé české autorky Kateřiny Petrusové - Nebezpečná láska, Nepřítel mého nepřítele a Zakázaná přitažlivost. Dále klasika 1984, po ní následuje Dědička, která poputuje k sestře, Jmenuji se X, Kacíř a čarodějka, též pojede za sestrou, Inkoustovky s dokonalým Prašprstem - Inkoustové srdce, Inkoustová krev a zatím nedočtená Inkoustová smrt. Další Hvězdy nám nepřály netřeba popisovat, stejně všichni poznali, že, Banka těl - Mladší, Krásná katastrofa, Čistá země, skvělá Výhra, Jestli zůstanu, podepsané Šíleně smutné povídky, Ještě než umřu, Spodek a ne zas tak úžasný Deník šílené novinářky.

PRVNÍ PATRO


Paradoxně předposlední polička odshora skrývá moje největší poklady. Čtyři, resp. první, druhý, čtvrtý a sedmý díl ze série o Willu Trentovi - Triptych, Nic nebude jako dřív, Hřbitov naději a Démoni. Dále Skrýš, výhra u Ohany (díky!!) Dívka na klíček, Dlouhý pochod a Co bude dál. Další kousek opět netřeba popisovat - zatím nečtená Hra o trůny. Mé nejmilejší, nejlepší, nejoblíbenější lásky. Prostě Milénium. Muži, kteří nenávidí ženy, Dívka, která si hrála s ohněm a Dívka, která kopla do vosího hnízda. A za ním hned další luxusní severská sbírka od Hosta (toho nejlepšího!) - Žena v kleci, Zabijáci, Vzkaz v láhvi a Složka 64 aneb Carl&Asad.

PŘÍZEMÍ


A úplně dole je polička alá Princezna Koloběžka - (ne)čtená. Asi polovina z nich zatím vyčkává, až budu na mateřské a budu mít strašně moc času, takže si udělám čas i na tisíci stránkové bichle. Nebo si to aspoň myslím. Každopádně tu vidíme Měděného jezdce, nečtený, Útěk z Tábora 14, Než jsem tě poznala, nečtené, Chvíle před koncem, dokonalou Okřídlenou duši a ještě dokonalejší Království, Inkarceron, Sapphique, božský 15 Minus, Srdce netvora a Nemám žádné jméno. A dále už jen (pochopitelně) nečtené krásky - Šógun, Gaidžin a Tchaj-Pan, Tisíc podzimů Jacoba de Zoeta a Hostitel.

MIMOLEŽNÍCI


A naposled Mimoležníci aneb Co se kam nevešlo a archivní pozůstalosti. Úplně vlevo vidíme nejmenší knížečku, co mám, Radka - Mistra v komplikování vlastního života. Dále je vyloženě biokniha Gamedek - Hranice reality, Poslední přednáška, Království za story, jehož hodnocení mě vyloženě nutí knihu nečíst, Člověk bestie od Zoly, Havlíčkův Neviditelný, Chrám Matky boží v Paříži, Zločin a trest, Anna Karenina, Vyhoďme ho z kola ven, Pět japonských novel a stále půjčený Žalář nejtemnější. 


A všichni máme rádi obrázky, takže na závěr ještě přidávám směsici zevšechúhlů fotek. Absolutně neseřazeno, ale však vy se v tom vyznáte ;-)




















Toť vše. A 1.5.2015 znova ;-)

11 komentářů:

  1. Máš krásnou knihovničku a fotky se ti moc povedli :))

    OdpovědětVymazat
  2. Odpovědi
    1. Málo. Je jich tak strašně málo! :-( :-) A děkuji ;-)

      Vymazat
  3. Naozaj skvelé knihy.
    Kto by nemal v knihovničke Millennium? Je to úžasná séria :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta nejlepší! :-) Není lepší série! A děkuji :-)

      Vymazat
  4. Krásná sbírka, super kousky, některé trochu závidím! :) Parádní fotky a já říkám, že mám do důchodů co dělat :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujůůů :-) S tím důchodem to vidím bledě.. V dnešní době. Se ho stejnak nedožijem :-D S tou mateřskou je to pravděpodobnější. U mě asi tak jako s tím důchodem :-D

      Vymazat