úterý 8. dubna 2014

Nepřítel mého nepřítele - Kateřina Petrusová


Název: Nepřítel mého nepřítele
Originální název: - - -
Autor: Kateřina Petrusová
Série: Bavettovi #2
Překlad: - - -
Počet stran: 360 stran
Nakladatelství: Fragment
Vydání v ČR: únor 2013
Hodnocení: ★ ★ ★ ★ ★



Dluhy se musí platit. To ví i bývalá policistka Joan, která má závazek vůči samotnému králi drogového podsvětí. Ten se nyní hlásí o splacení dluhu a jako pojistku unese Joaninu malou dceru Amy. Zvládne Joan zabít Roberta Bavettu, jednoho z vůdců italské mafie, a dostat svou dceru zpět? Co když existuje ještě jiný způsob, jak Amy zachránit?

Jestliže jste od Kateřiny Petrusové četli první díl z Bavettovic série, rozhodně chápete moje hodnocení výše. Pokud se Vám zatím žádná kniha od této české autorky nedostala do rukou, tady máte dostatečný důvod k tomu, že byste to měli co nejdříve napravit, protože "neokusit" tyhle domácí lahůdky byl hřích a zatraceně velká škoda!

A co že nás v tomhle díle čeká?
New York. Itálie. O dva roky později. Robert Bavetta. Jo. Amy.
Ale bát se nemusíte, protože na Nebezpečnou lásku se nezapomíná!

Jak už anotace naznačuje, Nepřítel mého nepřítele nebude pravým pokračováním Nebezpečné lásky, jak už jsi mnozí určitě mysleli. Po dvou letech se vracíme zpět do New Yorku, tentokrát však nebudou hlavními aktéry Paige a Michael, nýbrž jeho bratr Robert. Poznáváme tedy dalšího člena italské mafiánské rodiny i jeho pravou ruku Johnnyho, z jejichž konverzací půjdete zaručeně do kolen, ze smíchu se vám bude chtít brečet a přistihnete se, že netrpělivě vyhlížíte další rozhovory téhle dvojky, protože si jejich humor naprosto zamilujete.

A taky poznáváme Tora, krále drogového podsvětí, který nezapomíná, a bývalou policistku Joan, která na vlastní kůži zažije, jaký je to pocit, když jste pro svoje dítě schopni udělat všechno. I zabít. A tak se setkají naši hlavní hrdinové, Robert, Jo a Amy.

"A v dárku od ďábla byl glock 22."

Co se stane na dalších dvou stech stranách si budete muset přečíst sami, ale můžu vám s klidem říct, že nudit se nebudete. Rychle se střídající napětí, akce, vtip i romantika vás jen budou nutit nepřestávat a číst dál. Skvělý styl vyprávění, hlášky, rozhovory, zápletka i konec příběhu vás bez problému přikovají ke stránkám a vůbec vám nebude vadit, že čtete reálně nepravděpodobný příběh plný velice pohledných mafiánů, peněz, lásky, nenávisti a dobrého jídla.

Na výborné knížky se píší recenze velice obtížně, protože můžete od začátku do konce jen chválit a chválit, nemůžete kritizovat, ani vytýkat. Není nic, co by vám u četby vadilo, není nic, co byste opravili. Ale jednu věc dělat zaručeně můžete. Musíte! Vnucovat ji všem, aby si ji přečetli, protože tohle čtení za to prostě stojí!

Co více dodávat? Kateřina Petrusová podruhé a více než jasně dokázala, že psát umí. A to hodně dobře! A my, nadšení čtenáři, jí můžeme jen děkovat, obdivovat ji a očekávat další skvělé příběhy, které vypustí mezi nás.


Na závěr mockrát děkuji nakladatelství Fragment za poskytnutí knihy k recenzi!


5 komentářů:

  1. Miluju její knihy♥ :). Moc pěkná recenze :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Káťa píše skvěle a byla bych neskutečně ráda, kdyby dopsala ještě pár dílů Bavettů. Třeba tři, deset... :-D A děkuju, že se recenze líbila :-)

      Vymazat
  2. Skvělá recenze. Já taky Katku a její knihy žeru :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :-) Katka je skvělá a klidně si troufám říct, že je moje nejoblíbenější česká autorka. Píše skvěle a jen co dočtu Zakázanou přitažlivost, tak vím, že mi bude chybět :-)

      Vymazat