středa 9. dubna 2014

Sečteno & Podtrženo: Březen 2014


Pořád se motám někde mezi rokem 2013 a březnem, že mi ani nedošlo, že je vlastně duben a nebylo by od věci hodit jsem březnový shrnutí. Zatracená práce. Žít s měsíčním zpožděním je prostě k nezaplacení.

PŘEČTENÉ KNIHY: 
V březnu jsem si oproti únoru velice polepšila. Zvýšila jsem počet přečtených knih ze tří na tři. Jo, jde mi to.

Arthur Conan Doyle / Mstitel
98 normostran / Městská knihovna v Praze / 2011

Filmového Sherlocka prostě žeru. Ať žije Robert Downey Jr.! A právě kvůli filmu jsem se odvážila pustit do čtení originální předlohy. Až po první přečtené větě jsem si uvědomila nemilý fakt, malou drobnost. Verze překladu z roku 1907. Takže je vám jasné, co následovalo. Přehozené slovosledy, přechodníky, vymřelé spojky.. a zkoumadla. Ale Sherlock je prostě Sherlock! ;-)
* * * * 


Amanda Stevensová / Okřídlená duše
368 stran / Knižní klub / 2012

Nemá cenu se zde zdlouhavě rozepisovat, když už jsem se dostatečně vykecala v recenzi. Každopádně ale má cenu po milionté zmínit, že takovouhle skvělou duchařinu, které překvapivě ráda nemám, jsem nečekala. Absolutní překvapení. A absolutní nadšení! Kdo váhá, ať neváhá, ale kupuje a čte! :-)
* * * * *


Amanda Stevensová / Království
360 stran / Knižní klub / 2013

Po emocionálním výlevu u předchozí knihy jistě chápete, proč se tu objevila i tato kniha. Nemohla jsem prostě odolat, běžela do knihkupectví a pustila se do pokračování, které bylo zatraceně dobré. Dokonce ještě lepší! Hřbitovní Královna si mě prostě získala, o tom žádná! :-)
* * * * * 



NOVÁ BŘEZNOVÁ DÍŤÁTKA:
Tentokrát jsem se opravdu statečně držela a koupila si vlastně jen dva kousky. Ale stálo to moc sil, hodně přemlouvání a výčitek svědomí při opouštění knihkupectví s prázdnou rukou, ale plnou peněženkou. Nic moc pocit, vám, řeknu.

Tenhle měsíc jsem vlastně jen doplnila série..

Království. Nečekaně.

Hřbitov nadějí.
Will Trent počtvrté.

A dva recenzní výtisky od nakladatelství Fragment. Děkuji.

Nepřítel mého nepřítele.
Bavettovi podruhé.

Zakázaná přitažlivost.
Nebruč, plyšáku.

A nakonec ještě pár fotek..





Suma sumárum 4 kousky.

A za měsíc zas :-)

4 komentáře:

  1. Pěkné přírůstky :), Okřídlenou duši bych si taky chtěla určitě někdy přečíst, i když tohle téma moc nečtu tak tahle kniha mě zaujala a snad se mi bude líbit jako tobě ;).
    A Bavettovi to už snad musí každý vědět jak tuhle sérii miluji♥ :D :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S Okřídlenou duší rozhodně chybu neuděláš, je vážně skvělá :-) A Bavettovi... co dodávat, že ;-)

      Vymazat
  2. Pěkné fotky a skvělé přírůstky. Tu Okřídelnou duši si musím přečíst! A Bavettovi jsou zkrátka Bavettovi, co víc k tomu dodat :) Snad jen Sherlock je skvělý, ale co chudák pan Watson! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Okřídlenou duši si musíš určitě přečíst! :-D A Bavettovi jsou výborní, poklona Kateřině Petrusové, vážně! :-) A Sherlock byl dobrý, ale raději si koupím připravované vydání od Omegy, to bude aspoň trochu víc česky :-D A díky ;-)

      Vymazat