neděle 4. května 2014

Sečteno & Podtrženo: Duben 2014 a možná i něco navíc


Konec dubna už je definitivně za námi, takže je čas na měsíční shrnutí..

PŘEČTENÉ KNIHY: 
Opět pokračuji už v skoro již zažité tradici - tři knihy a dost. Ne že by se mi to líbilo, jen jsem zvyklá číst v autobuse po cestě do práce. No a když člověk do práce jezdí autem... Takhle to dopadá. Ale já se polepším, slibuju.


Kateřina Petrusová / Nepřítel mého nepřítele
360 stran / Fragment / 2013

Vzorně jsem plnila resty a pustila se do dočítání sérií. A začala jsem tou Bavettovic. Co dodat, Kateřina Petrusová opět nezklamala, ba naopak. Skvělé čtení plné skvělého humoru. Pokračování Nebezpečné lásky jsem slupla jako malinu a plná nadšení jsem se pustila hned do dalšího dílu. PS: Kdyby měl někdo pocit, že tohle shrnutí nestačí, jest recenze zde
* * * * 


Kateřina Petrusová / Zakázaná přitažlivost
304 stran / Fragment / 2014

Popravdě, ani jsem neočekávala, že by mě třetí díl nebavil. Měla jsem vysoká očekávání a Káťa mi je přesně do puntíku splnila. A ačkoli už nešlo přímo o Bavettovi, pořád to bylo ono. Však víte, co myslím ;-). Však recenze bude coby dup, tam se dočtete víc :-).
* * * * *


Amanda Stevensová / Prorok
352 stran / Knižní klub / 2014

A další závěr jedinečné trilogie. Tady ovšem nejde o mafiány, ale o duchy. Absolutně jsem nevěděla, co od posledního (doufám, že ne!) dílu očekávat, ale ať už jsem čekala cokoli, tohle ne! Absolutně parádní čtení plné zvratů, přitažlivosti, magie i napětí. Skvělé, skvělé, skvělé! Víc v recenzi.
* * * * * 



NOVÁ DUBNOVÁ DÍŤÁTKA:
Všichni víme, co nás za čtrnáct dní čeká. Svátek všech knihomolů se blíží mílovými kroky, což nejednoho z nás donutilo utáhnout si opasky, abychom to pak mohli v květnu na veletrhu rozjet se vší parádou. Dovolila jsem si koupit dvě knihy. A nakonec mi jich do knihovničky přibylo devět.

Opět jsem si vlastně jen doplnila série..

Prorok
závěrečný díl duchařské trilogie

Genesis
třetí ze sedmi o Willu Trentovi


A to není vše, protože.. všechny cesty vedou do Brna. Tak to prostě dopadá, když vám jednoho dne přijde e-mail a vyklube se z toho to nejlepší, co vás kdy potkalo!

Poslední dubnovou sobotu jsme se někteří z knižně-blogových řad vydali do Brna. Kvůli jedinému důvodu. Kvůli našemu HOSTU. Jen tak posedět u dobrýho jídla, prohodit něco málo o sobě, poklábosit o knížkách, udělat společnou rádoby-selfie Jedna báseň a vyrazit přes Cejl do těch nejúžasnějších prostor, co jsme kdy navštívili. 

Okoukli jsme svoje možná-jednou-budoucí-pracoviště, zhodnotili, že přesně takhle by měla vypadat morálka na pracovišti, protože oni ty knížky měli snad i na záchodě! A v ředitelně na koberečku se nám líbilo natolik, že jsem museli proces focení opakovat. Prostě nejskvělejší zážitek! A to nebylo zdaleka všechno. Na cestu zpátky jsme vyfasovali pěknou nálož hostovský díťátek! Jo a přesně v tu chvíli jsem si říkala, čím jsme si to všechno zasloužili? :-) 
Co dodat víc, díky!! :-)

A jaké že překvapení na mě čekalo v papírové tašce krom semišového modro-zlatého Kostičase, kterého jsme si hrdě nesli z prostor nakladatelství?



Jedna kráska vedle druhé! ;-)

A na závěr už jen společné focení..


11 komentářů:

  1. Sérii Bavettovi miluju :D, jinak Kostičas bych si taky chtěla přečíst :)).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To já taky, to já taky! :-) A na Kostičase se vrhnu co nejdřív, jsem hodně zvědavá! ;-)

      Vymazat
  2. Parádní sbírka od Hostu, co bych dala za to tam také být, muselo to být úžasné! Těším se na recenze! :) Bavettovi jsou skvělé. Tu Amandu Stevensovou taky musím sakra přečíst, vždycky na ní zapomenu si jí pořídit :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bylo to skvělé, je škoda, že jsi tam taky nebyla. Ale určitě to nebyl poslední sraz s Hostem ;-) A do Amandy se rozhodně pusť, parádní čtivo! :-)

      Vymazat
  3. Mapu času jsem četla a je to nádherná kniha, nemůžu se dočkat, až vyjde druhý díl. :3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem na ni hodně zvědavá, ale pokračování se zatím moc neplánuje, tak uvidíme, třeba se nám podaří přemluvit Hosta ;-)

      Vymazat
  4. juuu to je naloz od Hostu :) ja ted ctu od KP Nebezpecnou lasku a pak se chci pustit do tech dalsich dvou :)

    roo.rachel.1987@gmail.com
    SOUTĚŽ O ODZNÁČKY A KNÍŽKU
    http://rachel-roo.blogspot.cz/2014/04/velka-knizko-placickova-soutez.html

    OdpovědětVymazat
  5. Moc pěkný článek :) Stieg Larsson, ten je prostě skvělej, jeho trilogii jsem četla jak v tranzu :) Hypnotizéra od Keplera jsem nečetla, za to jsem viděla film a ten mě teda moc nebavil. Doufám, že knížka je lepší! :) A Kostičas - tak na ten jsem vyloženě zvědavá, všichni na něj pějí samou chválu :)

    OdpovědětVymazat
  6. Strašně moc závidím ;)
    Tahle kvůli Finsku propásnutá akce mě mrzela asi ze všeho nejvíc :(

    OdpovědětVymazat